Gravsten brownies

Antal: 1 brownie á 10 stykker.

Uuuuuuuh - nu bliver det rigtigt uhyggeligt! 🕷🕸🦇 Gravsten brownies 🎂💀 Lav disse (u)hyggelige brownies som halloweenkage, så kan du rigtig skræmme dine gæster. Heldigvis smager disse brownies ikke helt så uhyggeligt, som de ser ud 🖤

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Brownies
200 g mørk chokolade 71 %
200 g usaltet smør
3 DAVA æg
200 g brun farin
25 g kakaopulver
75 g hvedemel
1 tsk DAVA havsalt
 
Pynt
50 g hvid chokolade
1 pk Oreo eller tilsvarende cookies
Eventuelt ekstra pynt som edderkopper

SÅDAN GØR DU

Brownies
Tænd ovnen på 170 °C, alm. ovnluft. 
 
Smelt chokolade og smør ved lav varme i en skål over vandbad. Imens piskes æg og brun farin sammen til en tyk og cremet æggesnaps, indtil farinen er opløst. 
 
Sigt kakaopulver og mel sammen i en separat skål.
 
Vend nænsomt det smeltede smør og chokolade i æggesnapsen.
 
Rør herefter mel og kakaopulver i dejen sammen med salt og vaniljesukker. Dejen vendes nænsomt sammen med en dejskraber, indtil den føles sej, glat og blank.
 
Held dejen i en form på ca. 25x25 cm beklædt med bagepapir. Bag brownien i ca. 25-30 minutter, afhængig af ovn. Brownien skal kun lige være fast i midten.
 
Lad brownien køle helt ned, inden den pyntes.
 
Pynt
Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad.
 
Skær brownien ud i 10 lige store rektangulære stykker. Trim eventuelt kanterne, så de ligner kister.
 
Tag fem Oreos fra pakken, åben dem og skrab forsigtigt cremen af. Knus de resterende Oreos til krummer.
 
Kom den smeltede hvide chokolade i en sprøjtepose, eventuelt af bagepapir. Luk sprøjteposen og klip et meget lille hul i spidsen.
 
Skriv “RIP” på indersiden af hver af de delte Oreos, så de fungerer som gravsten. Lad chokoladen sætte sig, inden der pyntes yderligere. 
 
Anret brownien på et passende fad og fordel de knuste Oreos omkring hver stykke brownie, således det ligner jord.
 
Placer en gravsten i krummerne ved hvert stykke brownie. Dekorer eventuelt yderligere med andet spiseligt halloween pynt efter eget ønske.
 
Tip!
Når brownien er bagt og kølet ned, kan den sættes yderligere på køl i en time inden de skæres, så du får det flotteste snit. Brownien kan også bages dagen inden, at den skal spises.