Gammeldags fastelavnsboller
Antal: 30 stk.
Hvem sagde, at man skulle slå katten af tønden for at blive kattekonge- og dronning? Ikke os! Vi føler os allerede royale blot ved at spise disse skønne gammeldags fastelavnsboller.
Der er nemlig kun få ting, som hører sig mere til fastelavn end fastelavnsboller, og gammeldags fastelavnsboller som denne kan man da ikke få nok af. Vores udgave er en klassiker med vaniljecreme og hindbærmarmelade - mums.
Vi tør godt sige det: Disse fastelavnsboller er (katte)konger og dronninger værdige!
DU SKAL BRUGE
Vaniljecreme
1 vaniljestang, kornene herfra
3,5 dl sødmælk
4 DAVA æggeblommer
100 g sukker
30 g majsstivelse
1 spsk geleringspulver eller majsstivelse
2 spsk sukker
400 g hindbærmarmelade
0,5 l sødmælk
2 DAVA æg
Vand
Krymmel til pynt
SÅDAN GØR DU
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
Kom mælken i en tykbundet gryde sammen med vaniljekornene og den tomme vaniljestang. Kog mælken op.
Bland sukker og geleringspulver/majsstivelse (hvis du har valgt majsstivelse, bland da med en smule vand før, at det kommes i marmeladen).
Dej
Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt.
Lun mælken, så den bliver lillefingervarm. Smuldr gæren ud i mælken og rør rundt. Tilsæt herefter æg, sukker og salt og rør det ud.
Tilsæt halvdelen af melet og rør rundt.
Del dejen i to.
Varm ovnen op til 240 °C, alm. ovnluft.
Pynt
Tip!
Fyldet i gammeldags fastelavnsboller kan selvføgelig varieres, ligesom man har lyst til, f.eks. er det også et klassisk valg at komme remonce i sammen med vaniljecremen.