Frikadeller med rosenkålssalat
Antal: 4 personer
Frikadeller er en favorit hos både børn og voksne og helt forståeligt: Frikadeller er bare haps!
Vi har her sammensat en klassisk frikadelle sammen med en frisk rosenkålssalat. Du kan eventuelt pifte retten op med nogle ovnbagte kartofler.
DU SKAL BRUGE
Frikadeller
1 løg
500 g hakket svinekød
1 DAVA æg
2 spsk hvedemel
1 dl mælk
1 tsk salt
Smør, til stegning
Rapsolie, til stegning
Rosenkålssalat
350 g rosenkål
1 spsk olie
Salt
1 æble
0,5 knoldselleri
Dressing til salat
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 tsk akaciehonning
Salt og peber
SÅDAN GØR DU
Frikadeller
Riv løget fint. Tilsæt løg til det hakkede svinekød og rør rundt.
Tilsæt og rør godt rundt.
Rør farsen sejt med hvedemel og salt. Tilsæt til sidst mælk, indtil farsen får den ønskede konsistens. Farsen kan eventuelt kommes på køl i en halv time inden stegning, mens rosenkålssalaten tilberedes.
Varm en pande med lidt smør og rapsolie til middelhøj varme.
Dyp en spiseske i vand og form frikadellerne. Steg frikadellerne i ca. 5 min på hver side. Frikadellerne må ikke blive sorte - så skru ned for varmen.
Rosenkålssalat
Kom rosenkålene i et ildfast fad og vend dem i lidt olie og salt. Bag rosenkålene i ovnen ved 200 °C varmluft i 15 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Skyl æblet og skær det i tynde både. Skær knoldselleriet groft, brug evt. et mandolinjern.
Bland olie, citronsaft og honning i en lille skål. Smag til med salt og peber.
Kom æbler, knoldselleri og rosenkål i en skål og bland det godt. Vend til sidst dressingen i.