Citronfromage med florentinerknas
Antal: 6-7 stk. citronfromage/30-32 stk. florentinerknas
Citronfromage er en klassisk og smagfuld dessert, som de fleste sikkert forbinder med barndom og bedsteforældre-hygge. Vi giver dig her opskriften på citronfromage med florentinerknas. Mmh!
DU SKAL BRUGE
SÅDAN GØR DU
Citronfromage
Udblød husblas i koldt vand i ca. 5 min.
Pres saft fra citronerne til der ca. er 0,75 dl friskpresset citronsaft.
Vrid husblas fri for vand og læg den over i anden skål. Smelt husblas over vandbad. Afkøl husblas let.
Pisk æggeblommer og rørsukker til en luftig æggesnaps.
Pisk æggehviderne helt stive og pisk herefter piskefløde til flødeskum.
Hæld langsomt husblas i citronsaften. Vend citronsaften i æggesnapsen.
Vend herefter forsigtigt flødeskum i æggesnapsen og vend til sidst æggehviderne forsigtigt i.
Anret i portionsglas og gå straks videre til at lave citrongelé.
Citrongelé
Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
Kog citronsaft, vand og rørsukker op til, at rørsukkeret er smeltet.
Vrid husblas fri for vand og smelt det i den varme citronmasse. Afkøl citronmassen og fordel den over citronfromagen, mens massen stadig er flydende.
Stil citronfromagen på køl i min. 2 timer før servering til, at citrongeléen er stivnet og fromagen har sat sig.
Florentinerknas
Smelt smør, sukker, fløde, vanilje og sirup i en gryde under omrøring. Rør forsigtigt hvedemel i massen og lad den simre ved svag varme.
Hak nødderne groft og tilsæt dem til massen. Sluk for blusset og lad massen køle på blusset i ca. 30 min.
Rul kugler på størrelse med en femkrone og læg ca. 10-12 stk. på en bradepande med bagepapir. Tryk kagerne flade.
Bag florentinerknas i 8-10 min. ved 175 °C varmluft til, at de er sprøde og gyldne.
Afkøl florentinerknas helt. Server florentinerknas til citronfromagen.