Bruschetta med pocheret æg og gedeost
Antal: 4 pers.
Ristet brød, pocheret æg, grillet gedeost, rosmarin – det bliver bare ikke bedre.
DU SKAL BRUGE
Pocheret æg
1 l vand
1/2 dl lagereddike
1 tsk salt
4 økologiske æg
Bruscetta
1 rødløg, i skiver
1 rød peberfrugt, i strimler
4 skiver groft brød
4 tsk grøn pesto
1 bøtte gedeost i olie
peber
frisk rosmarin
olie
Honningnødder
2 spsk akaciehonning
50 g hasselnødder
1/4 mild rød chili
SÅDAN GØR DU
Kog vand, eddike og salt op og slå et æg ud i en underkop. Skru ned for vandet, og pisk rundt i det næsten kogende vand med et piskeris, så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen, og lad det trække 3 min. lige under kogepunktet. Køl ægget ned i rigeligt vand, og gentag processen med de tre andre æg.
Svits løg og peberfrugt i lidt olie til løgene er klare. Smør brødskiverne med et tyndt lag grøn pesto, og fordel løg, peberfrugt, æg og gedeosten på brødet.
Krydr med groft kværnet peber og frisk rosmarin og grill brødene i cirka 5 minutter, til det hele er gyldent.
Server eventuelt bruschettaerne med lidt stærke honningnødder.
Honningnødder
Rist hasselnødder let på en pande, fjern løse skaller og vend det sammen med honning og chili.