Brioche sliders med kylling og vagtelæg
Antal: 16 stk.
Disse lækre brioche sliders er det perfekte måltid at have med i madpakken, til frokost eller som en snack. Vi er fan!
DU SKAL BRUGE
Briocheboller
3 dl sødmælk
20 g gær
1,5 spsk. sukker
2 DAVA æg
500 g hvedemel
100 g DAVA Ingrid ærtemel
1,5 tsk. salt
100 g smør, stuetempereret
DAVA bageglans
Fyld
4 kyllingebryster
120 g hvedemel
2 DAVA æg let pisket
175 g pankorasp
500 ml vindruekerneolie
16 DAVA vagtelæg
1 glas DAVA aioli
2 dl barbecuesauce
16 cocktailtomater, skåret i skiver
4 bananskalotteløg, skåret i tynde skiver
200 g spæde salatblade efter eget ønske, skyllet
SÅDAN GØR DU
Briocheboller
Lun mælken i en passende gryde og opløs gæret i mælken.
Hæld mælken i en røreskål sammen med sukker, æg, hvedemel og Ingrid ærtemel. Ælt dejen sammen i to minutter og tilsæt til sidst smørret. Ælt yderlig dejen i 10 minutter, indtil den er flot blank og smidig. Juster evt. med lidt ekstra mel.
Lad dejen hæve i 30 minutter i røreskålen under et rent viskestykke.
Slå dejen ned og form 16 lige store burgerboller. Lad dem hæve på to bageplader beklædt med bagepapir i yderligere 30 minutter.
Tænd ovnen ved 180 °C. Spray bollerne generøst med DAVA bageglans og bag dem i ca. 20 minutter indtil bollerne er gyldne.
Lad de bagte boller køle ned på en bagerist.
Fyld
Skær hvert kyllingebryst ud i fire stykker. Vend kyllingestykkerne i hvedemel efterfulgt af æg og rasp.
Varm olien op ved medium varme og steg kyllingestykkerne gyldne og sprøde på begge sider.
Lade de stegte kyllingestykker dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Varm en stor pande med en smule vindruekerneolie og slå nænsomt vagtelæggene ud i panden, så de ikke løber sammen eller tilbered dem lidt efter lidt.
Skær briochebollerne i halve og saml sliders med aioli, barbecuesauce, tomat, løgringe, salatblade, sprød kylling og et vagtelspejlæg.
Server de festlige sliders med det samme.