Æggemad

Antal: 4 personer

Måske verdens bedste æggemad? Vi er i hvert fald ikke i tvivl om, at den klassificerer sig op imod det.

Spis denne æggemad med helt solmodne tomater og hjemmelavet estragon-mayonnaise. Det er dælme haps!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Æggemad
4 DAVA æg
4 skiver rugbrød
2 tomater i skiver
Salt og peber
Mayonnaise eller kold estragon-mayo
Frisk purløg 
 
Kold estragon-mayo
1 dl pasteuriserede æggeblommer
1 citron
½ dl hvidvinseddike
½ dl koldpresset rapsolie
1 bdt frisk estragon

SÅDAN GØR DU

Æg
Kog æggene i cirka 7 minutter. Lad dem køle dem af i en skål med koldt vand.
 
Estragon-mayo
Pisk pasteuriseret æggeblomme, presset citronsaft og hvidvinseddike sammen i en skål. 
 
Tip skålen på skrå og fortsæt piskningen til at konsistensen er tyk. 
 
Hak estragonen fint og bland det i. Smag til med salt, peber og citron.
 
Servering
Når du er færdig med mayonnaise, pil da de nu kolde æg og skær dem i skiver. 
 
Skær tomaterne i skiver. 
 
Læg æg, tomater, hjemmelavet mayo, salt og peber på et stykke brød. Pynt med finthakket purløg.