Syrlig citronmåne
Antal: 8-10 pers.
Er du også fan af den klassiske citronmåne? Det forstår vi godt! Den enkle, klassiske og lækre kage med en syrlig smag af citron kan bare noget til eftermiddagskaffen
Vores citronmåne er et plantebaseret bud på klassikeren, dvs. uden nogen former for animalske produkter, og æggene er i kagens anledning erstattet med No Egg.
Og vi må bare sige, at citronmånen er lige, som den skal være: Sprød udvendig, saftig indvendig.
God bagelyst!
DU SKAL BRUGE
Citronmåne
225 g blødt vegansk smør
225 g sukker
230 g No Egg, stuetempereret
190 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 citroner, fintrevet skal herfra
Glasur
150 g flormelis
1 citron, skal og saft herfra
Flormelis til pynt
SÅDAN GØR DU
Citronmåne
Tænd ovnen på 160 °C.
Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt No Egg under omrøring. Tilsæt mel og bagepulver og rør det godt sammen. Vend citronskal i dejen.
Hæld dejen i en 18 cm smurt springform med bagepapir i bunden af formen.
Fold et vådt viskestykke om siderne, så det dækker hele formens kant. Dette sikrer, at kagen hæver jævnt og langsomt under bagning.
Bag kagen i ca. 1 time. Test kagens midte, inden den tages ud af ovnen.
Lad kagen hvile i formen i 20 minutter, inden den køles helt ned på en bagerist.
Glasur
Rør flormelis, citronskal og citronsaft sammen til en glat glasur og kom det i en sprøjtepose.
Klip en lille spids af sprøjteposen og pynt kagen med citronglasuren.
Drys til sidst med et let drys flormelis.