Koldhævede hampeboller

Antal: 10-12 stk.

Vil du gerne have mere tid til hygge med børnene om morgenen?

Prøv disse koldhævede morgenboller med hampefrø, som er perfekte til en hyggelig morgen med familien. Bollerne er nemme og hurtige at lave, og dejen kan laves aftenen inden. 

Hampefrøene bidrager med dejlig knas i bollerne. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

4 dl lunkent vand
15 g gær
1 tsk sukker
360 g hvedemel
30 g ristede hampefrø
90 g hampemel
1 tsk salt
2 spsk rapsolie

SÅDAN GØR DU

Om aftenen
Kom vand, gær og sukker i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Tilsæt de ristede hampefrø.
 
Kom hampemel og salt i og rør godt sammen med det sidste hvedemel. Kom til sidst rapsolie i og rør godt med en ske eller et piskeris.
 
Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet og lad den stå til næste dag.

På dagen
Tænd ovnen på 180 ºC. Lav små ”klatter” af dejen med våde fingre på en bageplade med bagepapir.
 
Bag bollerne i 20-25 minutter og lad dem afkøle på en rist.


Tip! 
Vi anbefaler at du bruger mellem 10 og 30 % hampemel i dejen. Hvis du justerer op i hampemel, skal du huske at bruge tilsvarende mindre hvedemel.