Focaccia med rosmarin og flagesalt

Antal: 1 stk.

Focaccia er en favoritterne her hos DAVA. Det lækre italienske fladbrød går man bare sjældent galt i byen med, og vores er traditionen tro drysset med rosmarin.

Focaccia passer perfekt til lune retter som tomatsuppe, men det er også fremragende som tilbehør til lidt hjemmelavede tapas, eksempelvis serveret i godt selskab med krydderurtemayo eller trøffelmayo.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Dej
4 dl vand
20 g gær
1,5 tsk salt
500 g tipo 00 mel
 
Topping
4 fed hvidløg, presset
2 stængler frisk rosmarin, plukket i små kviste
2 tsk flagesalt

SÅDAN GØR DU

Kom vandet i en røreskål og opløs gæret heri.
 
Tilsæt salt og opløs det, og tilføj efterfølgende mel og ælt det sammen til en let klistret, blød dej.
 
Tildæk røreskålen og lad dejen hæve i en time.
 
Spray et ildfast i størrelsen 25 x 30 cm med olivenolie, således hele fadet er dækket af olie. 
 
Tryk dejen ud i fadet og lad den efterhæve i 25 minutter.
 
Tænd ovnen på 200 °C.
 
Spray ekstra olivenolie på dejen og lav huller i dejen med fingrene, hvorefter hvidløg og rosmarinkviste fordeles over hele brødet. Drys med flagesalt.
 
Bag focacciaen i ca. 20 minutter indtil den er sprød og gylden på toppen.
 
Tag focacciaen ud af ovnen og spray den endnu en gang med olivenolie. Lad focacciaen køle af på en rist i minimum 20-30 minutter inden den serveres.